Dammfri golvslipning i Stockholm
Vi slipar trägolv, parkettgolv, fiskbensparkett, stavparkett, lamell

Kontakta oss

Golvslipning Stockholm – högsta kvalitet sedan 20 år tillbaka.

Vi på Wasa Parkettservice utför golvslipning av alla typer av trägolv. Från slitna parkettgolv hemma hos privatpersoner till stora golvytor i ett kontorslandskap. Allt detta till låga priser och med fem års garanti. Kontakta oss för en kostnadsfri offert redan idag.

Med vår långa erfarenhet inom branschen har vi en bred kunskap om olika träslag, golvtyper och ytbehandlingar. Allt som krävs för att ge ditt golv bästa möjliga finish. Vi kan hjälpa dig med alla typer av parkettgolv, oavsett om det handlar om parkettslipning, parkettläggning eller renovering av ett slitet golv.

Oavsett hur slitna golven är så garanterar vi att vår golvslipning ger ditt golv nytt liv igen. Vi utför golvslipning i Stockholm och Uppsala med omnejd.

Offertförfrågan

Vilken tjänst är du intresserad av?

Stort fokus på kundservice

Vi är noggranna och erfarna och lägger stort fokus på kundservice. Därför lämnar vi alltid fem års garanti på våra arbeten och har också ett långsiktigt miljötänkade. Vi anpassar renoveringen efter dina önskemål och med garantin som grund kan du alltid lita på ett lyckat resultat!

Vår metod att slipa golv fått ett gott rykte även internationellt. Vi anlitas i dag inte bara för golvslipning i Stockholm, våra duktiga medarbetare har dessutom erfarenhet av golvslipning och parkettslipning i hela Norden och i länder som Ryssland, Italien, Schweiz, Tyskland och Spanien.

Showroom med olika golvtyperKontoret har vi i Stockholm och där kan vi även slipa golv av olika typer redan innan det är dags för installation. När vi har utfört parkettslipning finns det ett flertal olika kvalitativa behandlingar att välja mellan: olja, lack, hårdvaxolja, hårdvax (osmo eller saico), zarlasering, lutning, såpning och en hel del annat. Kontakta oss med dina önskemål så tar vi fram en bra lösning som passar just dig.

När golvet är för slitet

I vissa fall kan ditt trägolv vara så slitet att det inte går att slipa mer. Då kan du istället få hjälp med att lägga ett helt nytt golv. Välj mellan vacker fiskbensparkett, massiva furugolv eller varför inte ett skeppsgolv? Det finns många möjligheter och vi hjälper dig gärna hitta rätt i golvutbudet. Vår expertis och erfarenhet gör att vi vet vilka golv som passar bäst för olika ändamål.

Vi erbjuder helt dammfri golvslipning!

Med hjälp av modern teknik kan vi idag erbjuda samtliga kunder dammfri golvslipning. Detta gör att du slipper jobbigt byggdamm i bostaden efter att golvslipningen är utförd. Bona DCS 70 är en portabel dammsugarenhet som kopplas till golvslipningsmaskinerna. Dammuppsamlingen är helt sluten, vilket innebär att dammet inte exponeras när det är dags att byta påsen. För den optimala och helt dammfria slipningen är Bona Dust Care-systemet det bästa sättet. Slutresultatet, den lackerade golvytan, blir bättre samt att du slipper oroa dig för att damma ner möbler och dylikt.

professionell golvslipning i stort vardagsrum

Modern och kundanpassad golvslipning i hela Stockholm

Inget uppdrag är för litet eller för stort för oss när det handlar om parkettslipning eller att slipa golv i olika träslag. Vi arbetar i hela Storstockholmsområdet från Uppsala, Upplands Väsby och Märsta i norr, Nacka och Värmdö i öster, till Huddinge och Tumba i söder. Vår långa erfarenhet gör att vi vet hur vi ska anpassa arbetet efter vilken typ av hus det rör sig om. Arbetet i en sekelskiftesvilla på Djursholm eller en vindsvåning på Östermalm kan ställa andra krav än en trerummare på Södermalm.

När vi får ett uppdrag att slipa golv så har vi alla de resurser och kunskaper som behövs inom det egna teamet. Vi utför golv- och parkettslipning, golvläggning och ytbehandling med samma noggrannhet – allt med moderna maskiner som minimerar dammet. Våra golvslipare är tillgängliga för att utföra jobb i Stockholm och Uppsala med kort varsel.

Säker du efter en firma som verkligen kan slipa golv? Vänd dig till oss på Wasa Parkettservice – vi har erfarenhet av parkettslipning och golvslipning i Stockholm sedan 80-talet. Vi kan ge ditt golv ny glans!

Kontakta oss för mer information om parkettslipning i Stockholm och Uppsala.

Här kan du läsa mer om olika typer av ytbehandlingar

Lack

Lack har länge varit den typiska golvbehandlingen och passar på alla typer av trägolv. Det ger en hård och glansig yta med en vacker lyster. Lacken stänger effektivt ute smuts och fukt och hindrar det från att tränga ner i golvet samt förhindrar att golvet blir repigt. Eftersom lack ger golvet ett så gott skydd är det bra att lackera till exempel ett trägolv i hallen. Slutligen är ett lackerat trägolv även mycket lättskött.

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja kombinerar de bästa egenskaperna från lack och golvolja. Oljan tränger ner i träet medan vaxet likt lack lägger sig som en skyddande hinna på ytan. Resultatet blir ett vacker golv som påminner om ett oljat golv men är betydligt tåligare, till exempel mot fukt. Hårdvaxolja har de senaste åren seglat upp som ett av de populäraste valen av ytbehandling av trägolv och den passar utmärkt på såväl parkettgolv som massiva golv och lamellgolv.

Olja

Många väljer att olja sina golv i sovrummet och i vardagsrummet. Olja ger ett mjukt golv som är skönt att gå på och oljan tränger ner i träet och skyddar det på djupet. Eftersom oljan går på djupet blir golvet inte lika stryktåligt, men in gengäld både känns och ser det mjukare ut. Olja är estetens val av ytbehandling i och med att den framhäver träets naturliga ådringar och bara gör golvet vackrare med åren.

Bets

Att betsa golvet är en gammal fin teknik som ger ett mörkt och vackert golv. Betsen har en god förmåga att dölja märken och fläckar i sitt golv, så på ett slitet trägolv kan det passa utmärkt. Betsen i sig ger dock inte golvet något skydd, den är i princip ett lager färg, utan ett betsat golv bör när det är klart behandlas med lack, olja eller hårdvaxolja. På ett betsat golv ser du träets ådringar i en mörkare nyans, vilket gör det betsade golvet till en riktig skönhetsupplevelse.

Vax

Att vaxa golven är en bra underhållsmetod för golv som behandlats med olja eller hårdvaxolja. Vax är slitstarkt men täpper inte till träets porer utan låter det andas. Ett vaxat golv blir matt och halkfritt vilket gör att det kan passa bra hos en barnfamilj där det springs mycket. Det finns även så kallad dekorvax i olika färgnyanser som färgar in golvet samtidigt som det ger det en skyddande yta.

Lut & såpa

Lut används främst på golv av furu och gran, men nyare typer av golvlut passar även på ek, bok och ask. Det hindrar ljusare träslag från att gulna och golvet behåller en ljust grå ton så länge man regelbundet behandlar det. Lut ger dock inte något skydd i sig utan måste kombineras med till exempel olja eller lack.

Att såpskura ett golv till fullgott skydd är en ganska lång process, men ett riktigt skurgolv, som skurats med kallvatten och såpa upprepade gånger under flera års tid, är ett av de vackraste golv man kan hoppas på att få se. Såpa passar endast på golv av furu och gran.

Slipa parkettgolv

Ett klassiskt parkettgolv är en prydnad för varje hem. Parkettgolv är tåliga men med tiden blir det ju slitet, oavsett vilken ytbehandling man gett det. Det är därför nödvändigt att man slipar om det då och då, genom att slipa trärent och lägga ny ytbehandling. Vi är experter på golvslipning och hjälper dig gärna. Vi jobbar dagligen med att slipa golv i allt från stora villor i Danderyd eller Vaxholm till mindre lägenheter i Vasastan och övriga centrala Stockholm.

Ett massivt parkettgolv kan slipas om många gånger, medan lamellparkett tål åtminstone ett par omslipningar. När ett parkettgolv ska slipas är det viktigt att man tar hänsyn till vilket mönster stavarna är lagda i, samt om det är lamell- eller stavparkett. Hur slipmaskinen möter fibrerna i träet har nämligen stor betydelse. Att slipa ett trägolv snyggt med slipmaskin är en konst som går att göra hyfsat själv om man är någorlunda händig, men vill du ha ett perfekt resultat ska du anlita en professionell golvslipare. Vi hjälper dig oavsett om du vill slipa golvet i ett enstaka rum eller i hela bostaden.

Begär offert

Slipa trägolv

Att slipa ett trägolv är ett tungt, dammigt och högljutt arbete, men resultatet är värt alla olägenheter. Ett nyslipat trägolv ser ut som nytt och är underbart att gå på. Genom regelbunden slipning och ytbehandling behåller ditt golv sin skönhet år efter år.

För att slipa ett helt trägolv på rimlig tid behövs en större slipmaskin med valsar, samt en mindre slip för att komma åt längs väggar och i hörn. Beroende på träslag och golvmönster ser tekniken dessutom lite annorlunda ut.

Vill du ha ett perfekt resultat på din golvslipning gör du därför rätt i att vända dig till oss. Vi är experter på golvslipning och vet precis hur vi ska göra för att få till en snygg slipning utan att skada golvet. Vi följer alltid riktlinjerna i Golvbranschens GolvGaranti och vi lämnar aldrig ett projekt förrän du som kund känner att du har fått vad du betalar för.

Begär offert

Experter på golvslipning i Stockholm

Kontakta oss

slipade massiva trägolv

Så slipar du massiva trägolv på egen hand

 Ett massivt trägolv är ett golv som består av ett och samma trästycke nedifrån och upp. Till skillnad från till exempel...

rätt ytbehandling av trägolv

Välj rätt ytbehandling

När ett golv slipats måste det ytbehandlas. En ytbehandling fyller två funktioner; dels skyddar den träet från att utsättas för fukt,...

slipat parkettgolv i vardagsrum

Hur många gånger kan man slipa ett parkettgolv?

Parkettgolv är den absolut vanligaste typen av golv i svenska hem. Ursprungligen var ett parkettgolv alltid uppbyggt av trästavar som spikades...

dammfri golvslipning

Hur fungerar dammfri golvslipning?

Du har mycket att vinna på att anlita ett företag som erbjuder dammfri golvslipning. Hur det fungerar? Med hjälp av modern...

nyslipat parkettgolv

Hur ofta ska man slipa parkettgolv?

Om ett golv ska hålla riktigt länge behöver man sköta om det på rätt sätt. Kanske viktigast är den dagliga golvvården;...

lagat parkettgolv med stavsläpp

Stavsläpp – byta eller laga

En lamellparkett är uppbyggd av flera skikt, ett bottenskikt, ett mellanskikt och ett slityteskikt belagt med lack eller annan ytbehandling. Syftet...