Att lägga golv är ett jobb som kan ta en eller ett par dagar. Beroende på hur stort rummet är och även på vilken typ av golv som ska läggas. Vill du minimera vår arbetstid och därmed få ett billigare pris kan det därför vara värt att förbereda rummet så mycket som möjligt. Som golvläggare blir vi så klart glada om vi kommer till en bostad där vi bara kan sätta igång och lägga golv direkt. Det spar tid för oss och det blir billigare för dig. Vi utför golvslipning i hela stor Stockholm.

”Det sågas, slipas och trimmas en del under en golvläggning och även om det inte blir jättedammigt är det oundvikligt att det flyger runt lite damm som kan hamna på till exempel tavelramar och liknande vilket är desamma vid golvslipning”

Det finns en del förberedelser att göra inför en golvläggning. För det första bör rummet så klart vara tomt, vilket innebär att alla möbler, växter, mattor, prydnadsföremål och annat måste flyttas ut ur rummet. Även väggarna är det bra att rensa. Det sågas, slipas och trimmas en del under en golvläggning och även om det inte blir jättedammigt är det oundvikligt att det flyger runt lite damm som kan hamna på till exempel tavelramar och liknande.

Har du det gamla golvet kvar kan du pröva att ta bort det, om det nya golvet inte ska läggas över det. Ett trägolv är i regel lätt att ta bort, medan stengolv, linoleummattor och liknande kan vara knepigare. Ge dig inte på ett jobb som känns för stort och tungt. Är undergolvet sedan väldigt skräpigt kan det vara bra att sopa av det och sedan dammsuga det. Golvlisterna kan du ta bort själv genom att bända bort dem, försiktigt om du vill att vi ska använda dem runt det nya golvet.

Vänj golvet vid rummet

Oavsett om du ska lägga golvet själv eller om du anlitar oss som golvläggare, bör det nya golvet ligga i rummet ett par dygn innan det läggs. Detta så att det hinner vänja sig vid temperatur och luftfuktighet. Tillvänjningen förhindrar att golvet sväller eller krymper efter golvläggningen, något som kan orsaka stora problem.

Underlagsarbetet är valfritt

Man kan lägga moderna golv på många typer av underlag, men har du heltäckningsmatta eller nålfilt i rummet måste de rivas ut. Dock bör vissa golv förses med åldersbeständig plast underst och sedan med golvpapp för att minska stegljud. Rådslå gärna med oss om vad som bör göras, men observera att detta inte är något du måste göra. Vi tar självklart hand om underarbetet om du så vill.

Gör det du kan och orkar

Överlag gäller så klart att du gör förberedelser för att spara pengar. Du minskar vår arbetstid om vi inte behöver förbereda allt från scratch inför en golvläggning. Men det är helt upp till dig hur mycket du vill göra och du ska inte ta i mer än du känner att du orkar. När du beställer golvläggning av oss så gör vi det som behövs för att golvet ska bli så bra som möjligt, och det inkluderar underarbetet. Som professionella golvläggare vet vi hur viktigt ett noggrant underarbete är för slutresultatet.