Ett vackert trägolv är värt mycket, både estetiskt och ekonomiskt. Välbevarade gamla trägolv bidrar till charmen och autenticiteten i en bostad. De är även en viktig faktor för många spekulanter som är på jakt efter ett nytt hus eller lägenhet.

”Det finns många typer av golvskydd som specialdesignats för olika möbler, men glöm inte bort att det enklaste skyddet för golvet ibland kan vara en vanlig matta”

Därför är det så klart viktigt att skydda sina golv från onödigt slitage. Det finns områden där golvet slits mer än normalt, och där bör du tänka på att skaffa golvskydd. Det finns många golvskydd som skräddarsytts för specifika möbler, men det enklaste skyddet för golvet kan ibland vara en vanlig matta. Med bra golvskydd håller dina golv längre och därmed behöver de inte slipas lika ofta. En enkel lösning för att ge golven lite kärlek.

Hallmattan, det viktigaste golvskyddet?

Med en bra dörrmatta skyddar du inte bara golvet i hallen. Du hindrar även grus och smuts från att ta sig in i lägenheten, vilket är viktigt för att undvika repor i golven. En bra hallmatta är stor och tål både smuts och fukt. Den är ett måste om du har trägolv i hallen.

Mattor är utmärkta golvskydd

Överhuvudtaget så är mattor ett mycket bra sätt att skydda sina golv. En trasmatta i en trafikerad korridor, en ryamatta i sovrummet och såklart en större matta i vardagsrummet under soffbord och fåtöljer. Mattor är dekorativa och ett lika naturligt inslag i bostaden som tavlorna på väggarna, så när det gäller stilpoäng hos golvskydd så tar mattan klart hem priset.

Enkla golvskydd för att skydda golvet vid skrivbordet

Under möbler med hjul, som till exempel en skrivbordsstol, blir det ofta stora slitskador på golven. Du undviker detta genom att köpa ett litet golvskydd att sätta under stolen. Dessa typer av golvskydd gåt att köpa överallt och är billiga. De kan vara transparenta eller färgade för att sticka ut mer, så välj ett du tycker är snyggt.

Golvskydd i köket

Har du ett trägolv i köket, till exempel ett gammalt skurgolv, är det så klart extra viktigt att skydda det. Även om dessa golv är mycket tåliga mot fukt så ska du alltid ha ett droppskydd under diskmaskinen, som gör att vattnet rinner fram på golvet om maskinen börjar läcka.  Lägg gärna även ett golvskydd på golvet vid spisen, där golvet är extra hårt belastat.