Golvslipning Stockholm - Slipmaskin på parkettgolv

Golvslipning i Stockholm till bra pris

Vi slipar trägolv, parkettgolv, fiskbensparkett, stavparkett, lamell

Begär offert

Golvslipning Stockholm – högsta kvalitet sedan 20 år tillbaka

Vi på Wasa Parkett & Bygg utför certifierad golvslipning av alla typer av trägolv. Vår kunniga personal slipar allt från slitna parkettgolv, fiskbensparkett och massiva trägolv till större golvytor i exempelvis kontorslandskap. Allt detta till ett lågt pris och med fem års garanti. Kontakta oss för en kostnadsfri offert redan idag.

Med vår långa erfarenhet inom branschen har vi en bred kunskap om olika träslag, golvtyper och ytbehandlingar. Allt som krävs för att ge ditt golv bästa möjliga finish. Vi kan hjälpa dig med alla typer av parkettgolv, oavsett om det handlar om parkettslipning, parkettläggning eller renovering av ett slitet golv.

Vår moderna utrustning gör att golvslipningen blir i stort sett helt dammfri vilket underlättar för både dig som fastighetsägare och för oss i vårt efterarbete. Vi utför golvslipning i Stockholm och Uppsala med omnejd.

  Offertförfrågan

  Vilken tjänst är du intresserad av?
  Önskar ni målning eller tapetsering?


  Vilka delar önskar ni få målade?


  Hur stor är golvytan i de rum ni önskar få målade?  Vilka rum önskar ni få tapetserade?


  Hur stor är golvytan i de rum ni önskar få tapetserade?


  Bifoga bilder: (Format som stöds: JPG och PNG, max 5Mb stora)

  Skyddas av reCAPTCHA Sekretess | Villkor

  Om du bifogat bilder så kan det dröja innan formuläret är skickat. Invänta att du får en grön notis under knappen.

  Lämna dina uppgifter och önskemål i formuläret ovanför så återkommer vi med en offert på golvslipning. Samtliga tjänster kommer med garanti till ett lågt och konkurrenskraftigt pris.

  Omdömen från nöjda kunder

  God kundservice till låga priser – vi slipar ditt golv från 79 kr/m²

  Vi är ett auktoriserat golvföretag, godkända av golvbranschens riksförbund, och vi lägger alltid stort fokus på kundservice. Därför lämnar vi alltid fem års garanti på våra arbeten och har också ett långsiktigt miljötänkade. Vi anpassar renoveringen, slipningen eller golvläggningen efter dina önskemål och med garantin som grund kan du alltid lita på ett lyckat resultat!

  Wasa Parkett & Bygg ingår i samma koncern tillsammans med Parkettspecialisten och har därför en av marknadens bredaste kompetenser gällande golvslipning.

   

  Prisexempel Golvslipning Stockholm:

  • Golvslipning från 79 kr/m²

  Pris inklusive moms och efter ROT

  Kontakta oss via mail, telefon eller chatten för fler prisexempel på golvtjänster

  Internationellt anlitad golvfirma från Stockholm

  Vår metod att slipa golv fått ett gott rykte även internationellt. Vi anlitas i dag inte bara för golvslipning i Stockholm, våra duktiga medarbetare har dessutom erfarenhet av golvslipning och parkettslipning i hela Norden och i länder som Ryssland, Italien, Schweiz, Tyskland och Spanien.

   


  Golvslipning Stockholm - Showroom med olika typer av golv - parkettgolv, fiskbensparkett m.m.

  Kontoret och verkstaden har vi i Årsta, Stockholm och där kan vi även slipa golv av olika typer redan innan det är dags för installation. När vi har utfört parkettslipning finns det ett flertal olika kvalitativa behandlingar att välja mellan: olja, lack, hårdvaxolja, hårdvax (osmo eller saico), zarlasering, lutning, såpning och en hel del annat. Kontakta oss med dina önskemål så tar vi fram en bra lösning som passar just dig. Hos oss får du ett bra pris på certifierade kvalitetstjänster och produkter!

   

  När golvet är för slitet

  I vissa fall kan ditt trägolv vara så slitet att det inte går att slipa mer. Då kan du istället få hjälp med att lägga ett helt nytt golv. Välj mellan vacker fiskbensparkett, massivt furugolv, lamellparkett eller varför inte ett skeppsgolv? Det finns många möjligheter och vi hjälper dig gärna hitta rätt i golvutbudet. Vår expertis och erfarenhet gör att vi vet vilka golv som passar bäst för olika ändamål. Har du funderingar kring golvets hållbarhet eller andra egenskaper kan vi komma med fördjupande information som underlättar ditt val.

  Dammfri golvslipning från 79 kr/m²

  Med hjälp av modern teknik kan vi idag erbjuda samtliga kunder dammfri golvslipning till ett bra pris. Detta gör att du slipper jobbigt byggdamm i bostaden efter att golvslipningen är utförd. Bona DCS 70 är en portabel dammsugarenhet som kopplas till golvslipningsmaskinerna. Dammuppsamlingen är helt sluten, vilket innebär att dammet inte exponeras när det är dags att byta påsen. För den optimala och helt dammfria golvslipningen är Bona Dust Care-systemet det bästa sättet. Slutresultatet, den lackerade golvytan, blir bättre samt att du slipper oroa dig för att damma ner möbler och dylikt. Detta gäller all slipning av trägolv inklusive fiskbensparkett, lamellparkett och massiva trägolv i olika träslag. Kontakta oss för en offert!

  professionell golvslipning i stort vardagsrum

  Modern och kundanpassad parkettslipning i hela Stockholm

  Inget uppdrag är för litet eller för stort för oss när det handlar om parkettslipning eller att slipa golv i olika träslag. Vi arbetar i hela Storstockholmsområdet från Uppsala, Upplands Väsby och Märsta i norr, Nacka och Värmdö i öster, till Huddinge och Tumba i söder. Vår långa erfarenhet gör att vi vet hur vi ska anpassa arbetet efter vilken typ av hus det rör sig om. Arbetet i en sekelskiftesvilla på Djursholm eller en vindsvåning på Östermalm kan ställa andra krav än en trerummare på Södermalm.

  Anlita oss för att slipa ditt golv

  När vi får ett uppdrag att slipa golv så har vi alla de resurser och kunskaper som behövs inom det egna teamet. Vi utför dammfri golv- och parkettslipning, golvläggning och ytbehandling med samma noggrannhet – allt med moderna maskiner som minimerar dammet. Våra golvslipare är tillgängliga för att utföra jobb i Stockholm och Uppsala med kort varsel.

  Säker du efter en firma som verkligen kan slipa golv? Vänd dig till oss på Wasa Parkettservice – vi har erfarenhet av parkettslipning och golvslipning i Stockholm sedan 80-talet. Vi kan ge ditt golv ny glans till ett bra pris!

  Kontakta oss för mer information om parkettslipning i Stockholm och Uppsala.

  Här kan du läsa mer om olika typer av ytbehandlingar vid golvslipning

  Lack

  Lack har länge varit den typiska golvbehandlingen och passar på alla typer av trägolv. Det ger en hård och glansig yta med en vacker lyster. Lacken stänger effektivt ute smuts och fukt och hindrar det från att tränga ner i golvet samt förhindrar att golvet blir repigt. Eftersom lack ger golvet ett så gott skydd är det bra att lackera till exempel ett trägolv i hallen. Slutligen är ett lackerat trägolv även mycket lättskött. Det är standardbehandlingen för parkettgolv i olika mönster.

  Hårdvaxolja

  Hårdvaxolja kombinerar de bästa egenskaperna från lack och golvolja, till ett bra pris. Oljan tränger ner i träet medan vaxet likt lack lägger sig som en skyddande hinna på ytan. Resultatet blir ett vacker golv som påminner om ett oljat golv men är betydligt tåligare, till exempel mot fukt. Hårdvaxolja har de senaste åren seglat upp som ett av de populäraste valen av ytbehandling av trägolv och den passar utmärkt på såväl parkettgolv som massiva golv och lamellgolv.

  Olja

  Många väljer att olja sina golv i sovrummet och i vardagsrummet. Olja ger ett mjukt golv som är skönt att gå på och oljan tränger ner i träet och skyddar det på djupet. Eftersom oljan går på djupet blir golvet inte lika stryktåligt, men in gengäld både känns och ser det mjukare ut. Olja är estetens val av ytbehandling i och med att den framhäver träets naturliga ådringar och bara gör golvet vackrare med åren.

  Bets

  Att betsa golvet är en gammal fin teknik som ger ett mörkt och vackert golv. Betsen har en god förmåga att dölja märken och fläckar i sitt golv, så på ett slitet trägolv kan det passa utmärkt. Betsen i sig ger dock inte golvet något skydd, den är i princip ett lager färg, utan ett betsat golv bör när det är klart behandlas med lack, olja eller hårdvaxolja. På ett betsat golv ser du träets ådringar i en mörkare nyans, vilket gör det betsade golvet till en riktig skönhetsupplevelse.

  Vax

  Att vaxa golven är en bra underhållsmetod för golv som behandlats med olja eller hårdvaxolja. Vax är slitstarkt men täpper inte till träets porer utan låter det andas. Ett vaxat golv blir matt och halkfritt vilket gör att det kan passa bra hos en barnfamilj där det springs mycket. Det finns även så kallad dekorvax i olika färgnyanser som färgar in golvet samtidigt som det ger det en skyddande yta.

  Lut & såpa

  Lut används främst på golv av furu och gran, men nyare typer av golvlut passar även på ek, bok och ask. Det hindrar ljusare träslag från att gulna och golvet behåller en ljust grå ton så länge man regelbundet behandlar det. Lut ger dock inte något skydd i sig utan måste kombineras med till exempel olja eller lack.

  Att såpskura ett golv till fullgott skydd är en ganska lång process, men ett riktigt skurgolv, som skurats med kallvatten och såpa upprepade gånger under flera års tid, är ett av de vackraste golv man kan hoppas på att få se. Såpa passar endast på golv av furu och gran.

  Slipa parkettgolv i Stockholm

  Ett klassiskt parkettgolv är en prydnad för varje hem. Parkettgolv är tåliga men med tiden blir de lätt slitna, oavsett vilken ytbehandling man ger dem. Det är därför nödvändigt att man slipar om golven då och då, genom att slipa trärent och lägga ny ytbehandling. Vi är experter på golvslipning och hjälper dig gärna. Vi jobbar dagligen med att slipa golv i allt från stora villor i Danderyd eller Vaxholm till mindre lägenheter i Vasastan och övriga centrala Stockholm.

  Ett massivt parkettgolv med exempelvis fiskbensparkett kan slipas om många gånger, medan lamellparkett tål åtminstone ett par omslipningar. När ett parkettgolv ska slipas är det viktigt att man tar hänsyn till vilket mönster stavarna är lagda i, samt om det är lamell- eller stavparkett. Hur slipmaskinen möter fibrerna i träet har nämligen stor betydelse. Att slipa ett trägolv snyggt med slipmaskin är en konst som går att göra hyfsat själv om man är någorlunda händig, men vill du ha ett perfekt resultat ska du anlita en professionell golvslipare. Vi hjälper dig oavsett om du vill slipa golvet i ett enstaka rum eller i hela bostaden. Snabb och effektiv service till ett lågt pris.

  Begär offert

  lägenhet med parkettgolv
  vardagsrum med trägolv

  Slipa trägolv

  Att slipa trägolv är ett tungt och högljutt arbete, men resultatet är värt alla olägenheter. Ett nyslipat trägolv ser ut som nytt och är underbart att gå på. Genom regelbunden slipning och ytbehandling behåller ditt golv sin skönhet år efter år.

  För att slipa fiskbensparkett eller andra trägolv på rimlig tid behövs en större slipmaskin med valsar, samt en mindre slip för att komma åt längs väggar och i hörn. Beroende på träslag och golvmönster ser tekniken dessutom lite annorlunda ut.

  Vill du ha ett perfekt resultat på din golvslipning gör du därför rätt i att vända dig till oss. Vi är experter på att slipa golv och vet precis hur vi ska göra för att få till en snygg, dammfri golvslipning utan att skada golvet till ett bra pris. Vi följer alltid riktlinjerna i Golvbranschens GolvGaranti och vi lämnar aldrig ett projekt förrän du som kund känner att du har fått vad du betalar för.

  Begär offert

  Experter på golvslipning i Stockholm

  Kontakta oss

  Golvslipning Stockholm – tips, artiklar och nyheter

  spik verktyg

  Välj rätt spik till dina byggprojekt

  Spik är en liten, men mycket viktig detalj i varje bygge. Numera finns det en hel uppsjö specialvarianter av spik att...

  nytt innertak

  Riva gammalt innertak – en guide

  Innertaket gör rummet Det är relativt sällan som innertaket kommer först i prioritetsordningen när du vill renovera eller förnya ett rum,...

  renovera sekelskiftesbord

  Renovera ett sekelskiftesbord

  Föreberedelser – A och O Om du ska renovera ett sekelskiftesbord på egen hand finns det ett antal saker att tänka...

  ytrenovering

  Ytrenovering med enkla medel

  Vill du fräscha upp din bostad och renovera men har egentligen inte råd? Läs våra råd och tips på hur du...

  platsbyggd bänk - snickare

  Platsbyggd bänk – så gör du

  Att bygga en platsbyggd bänk behöver inte vara så svårt. Det är dessutom praktiskt med platsbyggda lösningar då de ofta spar...

  matta som golvskydd för trägolv

  Golvskydd – skydda golvet där det slits som mest

  Ett vackert trägolv är värt mycket, både estetiskt och ekonomiskt. Välbevarade gamla trägolv bidrar till charmen och autenticiteten i en bostad....

  Vår garanti ger dig trygghet när du ska slipa golvet

  Väljer du oss för en golvslipning så har du också en garanti på fem år som en extra trygghet. Spara din faktura då den fungerar som ett garantibevis. Garantin är alltid gratis och vi erbjuder alltid denna som en extra trygghet för våra kunder.

  Vi är anslutna till GBR – Golvbranschen – och som medlem i denna organisation så måste man visa upp en stabil ekonomi samt en flerårig erfarenhet. Utöver detta så är man som medlem i GBR också bunden – enligt avtal – att följa de beslut som tas av ARN – Allmänna Reklamationsnämnden. I normala fall är dessa beslut att ses som rekommendationer, men för oss – och andra medlemmar i GBR – så blir de vägledande.

  Konkret så innebär ett medlemskap i GBR även att vi förbinder oss att följa branschens riktlinjer för exempelvis golvslipning, lackning, lutbehandling, inoljning och periodiskt underhåll av trägolv. Riktlinjerna är gemensamt framtagna och de bygger på samlad erfarenhet och branschkunskap från golvläggare. I dessa riktlinjer kan allt ifrån produktbeskrivningar vidare till instruktioner gällande slipning, lackning, lutbehandlingar och underhåll finnas beskrivna. Genom att följa dessa riktlinjer så minimeras riskerna för misstag.

  All vår personal är välutbildad och håller en hög servicenivå. För oss är det viktigt att du som kund alltid känner en trygghet i att arbetet utförs på ett fackmannamässigt sätt.

  Vill du veta mer om Golvbranschen och hur de arbetar för att säkra tryggheten för konsumenterna? Här hittar du deras hemsida.

  Krav enligt AMA – Allmän Material och Arbetsbeskrivning för arbete med trägolv

  Det finns krav för rätt relativ fuktighet i trägolv och det har så gjort sedan 80-talet – i både anvisningar från trägolvstillverkare och vid Tekniska Råd från Golvbranschens Riksorganisation. Här följer ett litet smakprov hämtad från Hus AMA, RA 98 Hus:

  “ Träbaserade material – oaktat inför eller efter läggning – är beroende av att den relativa luftfuktigheten i lokalen ligger mellan 30-60%. Lägre relativ luftfuktighet än 30% kan leda till att springors antal och storlek kan bli större än vad AMA föreskriver. Likaså kan en högre relativ luftfuktighet än 60 % skapa problem och detta i form av att formförändringar i materialet kan uppstå. “

  Miljön i fokus vid parkettslipning

  Vi tänker långsiktigt både vad gäller kvalitet och miljö. Som seriösa golvläggare- och golvslipare så tar vi vårt ansvar. Konkret så innebär detta att vi källsorterar och tar hand om allt material som blir över i samband med att uppdragen slutförs. Vi har utvecklat en genomarbetad miljöpolicy som vi följer i vårt dagliga arbete och denna hålls ständigt uppdaterad. Att vi genom vårt arbete kan göra skillnad och bidra till en bättre miljö är viktigt för oss och vi försöker alltid gå i bräschen för andra företag i denna viktiga fråga.

  Slipa fiskbensparkett Stockholm

  Fiskbensparkett är ett klassiskt mönster för trägolv i Stockholm. Stavarna ligger vinkelräta mot varandra vilket skapar stabilitet och ett vackert mönster. Vi vet hur man lägger fiskbensparkett på bästa sätt samt även hur det ska slipas och behandlas för att nå bästa resultat. Kontakta oss på Wasa Parkett & Bygg i Stockholm om du behöver hjälp med slipning av fiskbensparkett eller andra trägolv. Vi ger offert inom 24 timmar.

  BEGÄR OFFERT

  slipa fiskbensparkett Stockholm