Generella skötselråd

Ha gärna en ordentlig dörrmatta på insidan såväl som på utsidan av ytterdörren. På så sätt förhindrar du att mycket smuts och grus som lätt kan skada golvet kommer in i bostaden. Vatten och grus skadar lätt ditt golv och ju renare du håller det i hemmet desto bättre mår dina golv. Se till att du är försiktig när du flyttar tyngre möbler och förse dem gärna med möbeltassar för utökat skydd.

Städning på laminatgolv

Vi rekommenderar att du i första hand använder torra rengöringsmetoder. Om möjligt bör du även avlägsna synlig smuts på en daglig basis. Detta görs enklast med torrmopp eller med dammsugare.

Skötselråd för laminatgolv

Det går även bra använda en fuktig mopp eller duk vid behov. Se bara till att använda ett neutralt rengöringsmedel till tvättvattnet och tänk på att byta tvättvatten regelbundet.

Ytbehandling av laminatgolv

Laminatgolv behöver inte behandlas med golvpolish eller annan ytbehandling.

Fläckborttagning

Laminatgolv har generellt en god motståndskraft mot olika typer av fläckar. Men det är ändå bra om du kan göra det till en rutin att ta bort eventuella fläckar på en gång.

Till skillnad från trägolv så tål laminatgolv starka rengörings- och lösningsmedel som thinner, aceton, bensin, lacknafta och T-sprit tål golvytan relativt bra. Ur miljösynpunkt bör dock denna typ av rengöringsmedel användas med försiktighet. Tänk på att skurpulver och stålull kan skada golvet.

Har du andra frågor som rör skötselråd för laminatgolv eller om du är intresserad av att få hjälp med att lägga nytt golv i din bostad, tveka inte att kontakta oss! Vi svarar så fort vi har möjlighet. Golvläggning av laminatgolv kommer med en garanti på fem år precis som för parkettgolv och massiva trägolv.

Ladda ner pdf:en här, skriv ut och fäst den här skötselanvisningen på insidan av städskåpet.