Restaurang- och barmiljöer hör till de lokaler som är kanske svårast att inreda. Detta på grund av de motstridiga krav som ställs på miljöer tänkta för nöje. De ska både kännas smakfulla, snygga och inbjudande, samtidigt som de måste vara ordentligt tåliga. Kväll efter kväll fylls lokalerna av nöjeslystna människor, som kanske inte är lika noga med inredningen som de är hemmavid. Från golv till tak måste en restaurang vara inredd i slitstarka material som dessutom ser exklusiva ut. En svår utmaning för den som får i uppdrag att designa en restaurang eller en bar.

”Golv i trä ger en exklusiv och ombonad känsla som kan kännas helt rätt i många offentliga miljöer där man vill skapa intimitet. Därför är trä också ett av de allra populäraste valen när det kommer till golv i restauranger eller barer”

På tal om golv förresten, vilka typer av golv fungerar i en restaurang? Är vissa typer av golv ett bättre val än andra? Svaret är att det handlar om vilken känsla man vill åt och vilken miljö man vill skapa. Detta i kombination med kvaliteten på materialet och kompetensen hos den som lägger golvet. Att lägga ett trägolv i en bar kanske låter vanskligt, men om du tänker efter har du säkert varit i många barer som haft trägolv. Golv i trä ger en exklusiv och ombonad känsla som kan kännas helt rätt i många offentliga miljöer där man vill skapa intimitet. Därför är trä också ett av de allra populäraste valen när det kommer till golv i restauranger eller barer.

Att lägga trägolv i offentliga miljöer

Den som vill lägga ett trägolv i sin restaurang bör tänka igenom några saker. Det första är vilken typ av trägolv man ska lägga. Att välja ett lamellparkettgolv kan ha sina fördelar om golvet är stort, eftersom ett lamellgolv rör sig mindre än ett massivt golv där träet fortfarande ”lever”. Samtidigt ger det inte samma genuina känsla som ett massivt golv och kan inte heller slipas om lika många gånger.

Ett massivt stavparkettgolv i trestavsparkett som läggs på ett hantverksmässigt sätt kan verkligen se fantastiskt ut på ett restauranggolv. Det kan dessutom läggas i en lång rad olika mönster, och här hjälper vi gärna till med förslag på parkettmönster som kan passa in i lokalen. Att lägga ett parkettgolv är en hel vetenskap, och här är vi stolta över att kunna kalla oss experter.

Massivt plankgolv / trägolv i restaurang

Kanske är ändå ett massivt plankgolv i ett hårt träslag som bok, lönn eller ek det bästa valet i en restaurang eller en bar. Ett massivt plankgolv ligger stadigt och tål hårda tag. Det känns genuint och är dessutom vackert och inbjudande, om det till exempel först oljas och sedan behandlas med golvlack. Det kan också betsas eller laseras till önskad nyans, eller till och med färgas in med pigmenterad olja eller hårdvaxolja.

Slutligen kan ett massivt plankgolv även slipas om i princip hur många gånger som helst. Så vill du ha ett vackert golv i din restaurang som håller länge ska du definitivt fundera över ett massivt trägolv.

Kontakta oss om du vill veta mer om trägolv i restaurang- och barmiljöer!