trätrappa

Slipa trappa i Stockholm

– trappslipning & trapprenovering

Kontakta oss

Trappslipning i Stockholm – ny trappa till bra pris!

Välkommen till Wasa Parkett & Bygg – experten på trapprenovering och trappslipning i Stockholm. Här får du hjälp med att slipa och laga din slitna trappa. Vi åtgärdar även trappor som knarrar eller trappor med steg som är kantstötta. Oavsett om din trappa är målad med flera lager färg, täckt med plastmatta eller heltäckningsmatta så kan vi ta bort det gamla och slipa den skinande ny. Allt detta till en bråkdel av priset som en ny trappa skulle kosta. Utöver detta kan vi även hjälpa till med att klä in din trappa i ek eller annat träslag för att exempelvis matcha ett trägolv.

Vi kan slipa din trappa, oavsett vilket träslag den är tillverkad av, och därefter behandla den med ditt val av ytbehandling. Utbudet är stort och vi kan säkert hitta en ytbehandling som passar just din smak.

Kontakta oss så återkommer vi med en offert på trappslipning inom kort!

Vi kan slipa trappor i hela Stockholm med omnejd

För oss finns det inget som är vackrare än en gedigen furutrappa som har fått nytt liv genom ett väl utfört sliparbete. Oavsett om du bor i Upplands Väsby i norr eller Nacka i söder kan våra duktiga golvslipare hjälpa dig på plats. Vi har många års erfarenhet av slipa trägolv och trappor i Stockholm och kan tillgodose alla dina behov av trapprenovering. Vi ger även tips på hur du kan underhålla din trappa så att den håller i många år efter renoveringen.

Priset på trapprenovering beror på hur trappan ser ut och vilken del av trappan som du vill slipa. Kontakta oss gärna i Stockholm eller Uppsala för en gratis offert. Vi lämnar alltid fem års garanti på våra arbeten och har också ett långsiktigt miljötänkade. Vårt mål är att du som kund ska bli så nöjd som möjligt, och vi håller alltid en öppen dialog med dig för att du ska känna dig trygg med att lägga din trappa i våra händer.

Kontakta oss för mer information om trappslipning i Stockholm och Uppsala.

vacker trappa

Slipa trappa inomhus

Innertrappor är antagligen den yta i en bostad som utsätts för mest slitage. Över ett golv tar man ju ofta lite olika vägar, men i en trappa går eller springer man i regel upp och ner enligt samma mönster. Det är ett slitage som tar ut sin rätt med tiden. När trappstegen börjar se slitna och ojämna ut, då kan det vara dags för en trappslipning.

Att slipa en trätrappa skiljer sig lite från att slipa ett golv. För trappslipning krävs en mindre slipmaskin och det gäller att hålla hög precision för att få trappstegen att slipas på samma sätt. Dessutom krävs att man tar hänsyn till att få stegen jämna. Detta innebär ofta mer slipning på sidorna än i mitten.

Anlitar du oss för trappslipning hjälper vi dig att få din trätrappa i nyskick. Vi kan därefter lacka om den, så att den är redo för ytterligare många år i familjens tjänst. Hos oss får du alltid garanti på jobbet och kan vara säker på att din trappslipning utförs av professionella och erfarna yrkesslipare.

Begär offert

hund i trappa
nybehandlad trappa

Trapprenovering

I många lite äldre villor och radhus är innertrapporna ofta klädda med en heltäckningsmatta eller linoleummatta. Detta gjorde man dels för att man tyckte det såg trevligt och ombonat ut, och dels så klart för att skydda träet i trappan från slitage. Mattor i trappor utsätts ju dock med tiden för en hel del slitage, och det är svårt att idag hitta en gammal trappmatta som inte ser ordentligt luggsliten, smutsig och nedtrampad ut.

Tycker man det är snyggt med mattor i trappor kan en trapprenovering innebära att man river bort den gamla mattan och lägger dit en ny, men de flesta villa- eller radhusägare väljer idag i stället att låta trappan vara trären. Att återställa en innertrappa till trärent och ge den ett lämpligt ytskikt tar tid. Det är mycket jobb som ska utföras, och man kan aldrig vara säker på i vilket skick träet under mattan befinner sig i.

Skinande ny trappa på nolltid

Begär offert

Slipa och behandla trappan

Det vanligaste är att mattan sitter fast i någon typ av lim som är olika starkt beroende på om mattan lagts på på plats eller i fabriken. Att slita bort mattan kan gå lätt, men det kan också kräva hårt arbete med någon typ av slipmaskin eller golvborttagningsmaskin. Därefter ska limrester bort och sedan ska trappan slipas trären. Har träet fått många skador efter mattborttagningen måste man även spackla och slipa igen. Därefter är det bäst att lacka trappan med ett ordentligt härdlack som ger en stark och slittålig yta. Ett alternativ är att måla med epoxifärg, som även det ger ett riktigt härdat och tåligt underlag.

Vi kan trapprenovering

Väljer du att anlita oss för din trapprenovering ser vi till att din trappa blir varsamt återställd till originalskick och att trappan håller för ytterligare flera decenniers användning. Vi lämnar alltid fem års garanti på alla våra arbeten, och ger oss inte förrän du som kund är nöjd.

Kontakta oss

olika exempel på trägolv