Det blir alltmer populärt, inte minst i Stockholm, att lägga grå parkett i bostaden. Vi får ofta i uppdrag att lägga grå parkett i både lägenheter och enbostadshus. Grått är en neutral färg som passar i de flesta hem, oavsett när huset är byggt. Faktum är att det i inredningskretsar trendar som det nya neutrala efter vitt, något som passar till allt.

”Ett grått parkettgolv skapar en lugn, harmonisk botten i ett rum och får det att hänga samman trots att man blandar flera olika färger och stilar i samma rum”

Detta är intressant eftersom man, när man sätter en grundfärg på golvet, är fri att experimentera med väggarna. Någonting som gör att man kan ta ut svängarna mer än man kanske vågat innan. Ett grått parkettgolv skapar en lugn, harmonisk botten i ett rum, och får det att hänga samman. Detta trots att man blandar flera olika färger och stilar i samma rum. Är du ute efter det senaste till vardagsrummet eller sovrummen, så är det grå parkett du ska välja.

Grått parkettgolv passar i de flesta hem

Oavsett om du bor i en funkislägenhet från 30-talet eller en nybyggd villa i modern stil, så passar grå parkett. Ett grått golv ger en tidlös känsla, som därmed bildar en avslappnad fond åt inredningen. Pröva att matcha ditt grå golv med en häftig tapet och se hur den verkligen får tapeten att sticka ut samtidigt som den skapar en lugnande kontrast. Inred med möbler i olika färger och upplev hur de ändå harmonierar med varandra tack vare den grå färgen på golvet.

Ek det vanligaste träslaget i grå parkett

Grå parkett består oftast av ek som betsats eller färgats grått, men även träslag som pinje, ask och bok finns som grå parkett. Många tillverkare har numera en stor kollektion av grå parkettgolv så det är bara att välja det du tycker är snyggast. Har du svårt att navigera i utbudet hjälper vi dig så klart. Vi har av naturliga skäl järnkoll på utbudet av kvalitativ parkett och andra sorters trägolv.

Hur sköter man bäst ett grått parkettgolv?

Grå parkettgolv sköts om på samma sätt som andra trägolv. Dammsug regelbundet och se dagligen till att golvet inte är grusigt så slipper du repor. Någon gång varannan vecka kan du tvätta av golvet med en lätt fuktad mopp med en aning golvsåpa i vattnet. Du ska alltid vara försiktig med vatten när du rengör trägolv, det gäller även grått trä som färgats eller betsats.

Färga din parkett grå

Om du har ett äldre trägolv som du vill slipa och sedan färga grått hjälper vi dig mer än gärna med det. När man slipar ett trägolv blir det som nytt igen, och det är ett bra tillfälle att passa på att ge det en ny färg. Färgar du ditt parkettgolv grått kommer du att se att hela bostaden får ett lyft och blir intressantare, och för många brukar det sätta fart på inredningsreflexen. Prova själv!