Du har mycket att vinna på att anlita ett företag som erbjuder tjänsten att slipa golv dammfritt. Hur fungerar dammfri golvslipning? Med hjälp av modern utrustning som effektivt suger upp överflödigt damm. Den dammfria metoden gör golvslipningen både effektivare och renare samt garanterar ett bättre slutresultat. Vi på Wasa Parkett & Bygg i Stockholm erbjuder dammfri slipning till bra pris med kvalitetsgaranti!

”Om man lackar ett golv när luften fortfarande är fylld av damm så kommer det att lägga sig i lacken innan den torkar och resultatet av ytbehandlingen blir inte lika bra”

Slipdamm har en förmåga att tränga in precis överallt. Hur väl man än skärmar av angränsande rum med plast och tejpar springor till garderober och skåp så letar sig de minsta dammpartiklarna ändå in och lägger sig på kläder, porslin och så vidare. Dessutom blir det svårare att ytbehandla när slipdamm virvlar runt i luften. Om man lackar ett golv när luften fortfarande är fylld av damm så kommer det att lägga sig i lacken innan den torkar. Detta leder till att resultatet av ytbehandlingen blir inte lika bra. Därför krävs vanligen att man får vänta några dagar efter golvslipningen med att ytbehandla golven. Detta gör processen längre och så klart blir besvärligare för dig. Med dammfri golvslipning kan ytbehandlingen utföras direkt efter golvslipningen, och för ett normalt rum kan vi hinna med att både slipa och ytbehandla på en arbetsdag.

En dammsugare kopplas till slipmaskinen

För att åstadkomma helt dammfri golvslipning behöver man koppla en dammsugare till slipmaskinen. Vi använder oss av den bästa dammsugaren för golvslipning som finns på marknaden, Bona DCS70. Den är lätt att hantera och drar lite ström. Dammuppsamlingen sker helt slutet, inte ens när vi byter påse i dammsugaren slipper det ut något damm. Det här ger ett hälsosammare arbetsklimat för oss som slipar. Det håller även din bostad helt fri från damm under och efter slipningen. I och med att dammet samlas upp direkt minskar också ”slipdoften” som kan uppstå vid en golvslipning.

Inget damm i lacken

Oavsett vilken ytbehandling man väljer efter golvslipningen, måste man vid normal golvslipning alltid vänta tills allt damm lagt sig och kan dammsugas bort innan man ytbehandlar. Det innebär för det mesta att man får vänta åtminstone ett par dagar med att ytbehandla. Med dammfri ytbehandlingen kan vi gå direkt på ytbehandlingen när slipningen är klar. Något som spar tid för dig som kund och gör att du kan återställa ditt rum snabbare.

Kontakta oss

Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med dammfri golvslipning i Stockholm. Vi är experter på golvslipning och ytbehandling av alla typer av golv, och hjälper dig gärna att ge ditt golv ett nytt utseende eller en uppfräschning. Vi använder oss av den modernaste utrustningen för att garantera en helt dammfri golvslipning, något som är hälsosammare både för dig och oss, och dessutom snabbare.